(siekana polędwica wołowa IUNG, ogórek konserwowy, pieczarka marynowana,cebula, musztarda, pikantna pasta, grzanki)
(naleśniki z nadzieniem drobiowym, polane sosem pomidorowym)
(węgierskie pikantne kiełbaski)
(surowa polędwica, papryka czerwona i zielona, cebula czerwona, kapary, pomidory suszone, pieczarka, oliwki, tost)
(sałata lodowa, ogórek, pomidor, kapary, dynia marynowana, jajko, kurczak, sos vinegrette, tost)
(mix sałat, pomidorki cherry, gruszka w winie, orzechy włoskie, owoce, ser kozi grillowany, dressing miodowo-cytrynowy, tost)
(zupa gulaszowa z mięsem wołowym IUNG, papryka czerwona, ziemniaki, kluseczki galuszka, pieczarki)
(zupa Halaszle bulion rybny z filetem z suma z lokalnej hodowli oraz papryką zieloną)
(rosół wołowo-drobiowy z galuszkami)
(3 placki ziemniaczane podawane z gulaszem z wołowiną IUNG)
(karkówka grillowana z marynatą czosnkową, podawana z szaszłykiem z pieczarki, papryki i słoniny wędzonej)
(polędwica w pikantnym sosie z dodatkiem wątróbki gęsiej i groszku)
wyberz sos i stopień wysmażenia
- sos serowy
- sos borowikowy
(smażona soczysta pierś z kaczki, podawana z sosem na bazie wina czerwonego, wiśni i żurawiny)
do wyboru łagodna lub pikantna
(podawana z frytkami lub ziemniakami opiekanymi oraz sałatką z sosem ziołowym)
(pieczony filet z sandacza soute z kaparami i warzywami korzeniowmi)
(pieczony stek soute z koperkiem podawany na warzywach korzeniowych)
(filet z suma duszony w kremowym sosie śmietanowym z białym winem z pieczarkami)
(3 placki ziemniaczane podawane z kwaśną śmietaną)
(sos pomidorowo-paprykowy z borowikiem i pieczarkami)
(6 sztuk pierogów podawanych na glazurze z szalotki z sałatką ze świeżych warzyw)
(z kaszą jaglaną, cukinią i pieczarkami, podawane z sosem paprykowo-pomidorowym)
(dwa naleśniki z nadzieniem orzechowo-rumowym, polane czekoladą deserową)
deser dla dorosłych
(puree z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną i owocami)
(fondant podawany z gałką lodów śmietankowych oraz musem malinowym)
(z miodem spadziowym i sokiem malinowym oraz pomarańczą, cytryną, jabłkiem i goździkami)
Zapytaj kelnera o smak
Zapytaj kelnera o smak
Kazimierskie Ciemne- z kompozycji słodu karmelowego, monachijskiego, palonego, pilzneńskiego oraz chmielu sybilla i marynka z regionalnych upraw z Lubelszczyzny.
Kazimierskie Jasne- warzone ze słodu pilzneńskiego i kompozycji chmielu Sybilla i Marynka. Piwo o delikatnym słodowym smaku z nutą goryczki.
Kazimierskie Niepasteryzowane- piwo o lekko słodawym charakterze z wyrazistą goryczką. Chmiele sybilla i marynka.
„SILVER EAGLE” piwo w stylu pils. Wyróżnia się mocną goryczką i przyjemnym aromatem okolicznych łąk, za który to odpowiedzialny jest chmiel Puławski. Piwo typu pilzneńskiego z wyraźną mocną goryczką i aromatem.
„ALTAMIRA” piwo w stylu Lager, jest łagodniejszy w goryczce. W smaku dostajemy orzechowe i ciasteczkowe posmaki łączone z nutami karmelu.
„PIASKI NEVADY" piwo w stylu American India Pale Ale. Duża ilość chmielu dała silną goryczkę i cudowny cytrusowo-kwiatowy aromat.
Tyskie, Perła
(Egri Bikaver podawany z miodem spadziowym, pomarańczą oraz goździkami)
białe słodkie
białe wytrawne
białe wytrawne
białe wytrawne
białe wytrawne
białe półwytrawne
Węgierskie wino czerwone
Węgierskie wino czerwone
Węgierskie wino czerwone
Węgierskie wino czerwone
wytrawne lub półwytrawne
wytrawne
ul. Czerniawy 53 b
24-120 Kazimierz Dolny, Polska
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.
OK, zamknij